A csúcsmenetes talajcsavar (csavart cölöp) nem ismeretlen a hazai geotechnikai szakmában. Bár az észak-amerikai, ausztrál építőiparban széleskörűen alkalmazott és bevett módszerről van szó, a hazai környezetben mindmáig nem terjedt el. Cégünk teljeskörű megoldásokat kínál mind a hiányzó mérnöki fejlesztésre, tervezésre, támogatásra, mind a kivitelezéssel kapcsolatos technikai feladatokra. Széles út nyílt a csúcsmenetes talajcsavarok alkalmazására, amit sokoldalú versenyképessége és gazdaságossága is alátámaszt.
A csúcsmenetes cölöpökkel nagyobb tengelyirányú teherbírás érthető el, mint a végigmenetelt típusokkal. A robosztus csúcsmenet könnyebb telepítést tesz lehetővé. A cölöp lehajtása gyorsabb, és kedvezőtlen talajviszonyok között sem akad el, nyomóerő nélkül telepíthető. Teherviselését tekintve az álló cölöpök kategóriájába sorolható. Húzási teherbírása folytán kitűnő megoldás a lehorgonyzási problémák esetén is. Csoportokban alkalmazva a magas-, és mélyépítés bármilyen területén versenyképes alternatíva a nagy élőmunka, gépmunka igényű hagyományos eljárásokkal szemben.

Többnyire nyitott csúccsal készül, így nem minősül talajkiszorításos cölöpnek. Ennek előnye a könnyebb lehajtási munkában jelentkezik. A rendszer egy vezető elemből, és igény szerint alkalmazott toldó elemekből áll. Menettányérok (csigalevelek) csak a vezető elemen kerülnek elhelyezésre, az esetek többségében 1-3db. A toldások hegesztett és csavarozott kötések kombinációjával vannak megoldva. A csövek átmérője 30-130mm között van, a levelek átmérője 200mm -1000mm-ig terjed.
A cölöpök a projekt egyedi jellegéhez igazodó fejegységgel vannak ellátva. A talajcsavarok felületvédelme az adott szerkezet az Eurocode megkötött tervezési élettartamát alapul véve kerül kialakításra. A védelem többnyire ISO 1461, ISO 14713 szerinti tűzi horganyzással készül, de lehetőség van műgyanta alapú bevonattal (ISO 12944) is ellátni a cölöpöket, ha ezt megkívánják a helyszíni körülmények.

Vállaljuk projektre szabottan a talajcsavaros cölöpalapozás egyedi tervezését, gyártását, és a geotechnikai tervezését, kivitelezését is. Jelenleg állandó forgalmazásban lévő típusunk a „Vallus-100ny”. Ennek terhelhetősége 30-100kN között van, a telepítési mélység és a környezet függvényében. Megrendelésre elérhetők az 5-20kN teherbírású rendszerek is.